Uitsterven.nu sterf je uit!

25Mar/140

Industriele beschaving op weg naar onafwendbare ineenstorting

Een recente studie gefinancierd door Nasa's Goddart Space Flight Center omschrijft het vooruitzicht dat de geïndustrialiseerde beschaving ineen kan storten in de komende decennia door uitputting van natuurlijke bronnen en een toenemende kloof tussen arm er rijk.

Niets nieuws onder de zon natuurlijk, uitsterven.nu wijst hier met enige regelmaat op. Reacties op deze studie zijn her en der erg tendentieus; het woord doemscenario wil nogal eens vallen. Terwijl het wellicht juist een elegante oplossing is binnen het kader van uitsterven. Liever zouden we natuurlijk zien dat er een wereldtop komt over hoe wij vriendelijk en op een beschaafde manier kunnen uitsterven. Een studie naar hen die ons voorgingen, zoals de trilobiet, een aantal dinosauri├źrs en natuurlijk de Neanderthaler zou zinniger zijn. Omdat ons dat iets zou kunnen leren om het uitsterven zelf goed aan te pakken, die apocalyps komt toch wel.

Lees over het Nasa gefinancierde onderzoek via deze link:

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.